NOI NU SUNTEM mega-penta-supra-doctori in SEO cu zeci de diplome luate de pe zeci de site-uri de SEO sau in urma unor cursuri simandicoase de SEO.Human SEO
NOI SUNTEM o echipa de oameni normali care am invatat din practica de ani de zile, ce trebuie sa facem. Cu sute de site-uri realizate si optimizate de noi, credem ca puterea exemplelor din portofoliul nostru este mult mai concludenta decat orice CV .
Verificare SEO pentru site-ul tau.
Aici va oferim cateva instrumentei foarte utile pentru a face o verificare a unui site! GRATUIT!
Citeste mai departe
Home

Cap 10. Crudul adevar despre Google page rank si cum sa-l folosesti pentru a-ti depasi competitorii

Link Sponsorizat
Index articol
Cap 10. Crudul adevar despre Google page rank si cum sa-l folosesti pentru a-ti depasi competitorii
Cum se calculeaza Page Rank-ul
Continuare calcul PR
Continuare
Toate paginile

Scopul acestei lectii este de a te invata urmatoarele:

  • ce este Google page rank-ul
  • cum se calculeaza page rank-ul
  • cum sa canalizezi(pui in cos) page rank-ul catre "money pages: ale tale.
  • cum sa canalizezi page rank-ul corect pentru a creste rank-ul site-ului tau.


De multe ori am aceleasi intrebari...

Multe persoane cred ca Page rank este de fapt rank-ul website-ului in motoarele de cautare. Deci Google page rank ar insemna ca au rank pe Google. De exemplu, daca as avea un Google Page rank de 5, aceasta ar insemna ca am rank-ul 5 pe Google pentru keyword-ul meu.
Este complet gresit. Google page rank nu are nici o legatura cu locul unde faci rank pe Google pentru keyword-ul tau sau fraza keyword.
In lectiile anterioare am trecut peste aceste aspecte, foarte pe scurt, explicand ce este Page Rank si cum poti vizualiza page rank-ul paginii tale.

Ce este Google PAGE RANK?

- Google Page rank este pur si simplu modul in care Google afiseaza cat de importanta este pagina ta. Google presupune ca atunci cand o pagina web face un link catre o alta pagina web, se acorda de fapt "un vot" catre acea pagina. Cu cat ai mai multe voturi pentru pagina ta, cu atat mai importanta va fi.

- De asemenea Google ia in considerare importanta acelor pagini care fac link catre tine. Daca multe pagini web au link catre pagina care face referire la pagina ta, atunci votul lor va fi de mai mare importanta si va creste Page Rank-ul mai mult. Vezi imaginile de mai jos care reprezinta grafic ceea ce am spus.

In imaginea de mai jos , site-ul A aduce mai mult page Rank catre site-ul tau deoarece mai multe site-uri au link catre el.
Linking Page rank
In timp ce site-ul B are doar 2 voturi (link-uri).
Page rank

Site-ul A are 4 voturi (link-uri) si de aceea site-ul A e mai important decat site-ul B care are doar 2 voturi.
De exemplu sa spunem ca un oras a votat daca vor sau nu sa promulge o lege. Si ca au fost 3 parti care au votat.

  • Primarul
  • consiliul
  • cetatenii

Acum, ce vot va conta mai mult? Presupun ca votul primarului ar conta mai mult decat votul consiliului si al cetatenilor. Liderul e logic ca e mai important decat ceilalti doi. Votul Consiliului si al cetatenilor tot ar conta, dar nu atat de mult ca al primarului. Page rank-ul functioneaza in mod similar. Un link sau un "vot" de la acele pagini care sunt importante vor creste mai mult page rank-ul tau decat cele venite din partea celor care nu sunt atat de importanti. Retine, pentru a putea spune cat de importanta este pagina ta, foarte simplu trebuie sa numeri paginile catre acea pagina si de asemeni sa afli importanta acelor pagini care voteaza acea pagina. Ai inteles?

Pentru a afla Google Page rank-ul site-ului tau, trebuie sa downloadezi Google toolbar. Poti downloada gratuit de pe pagina: http://toolbar.google.com. O data ce ai instalat Google Toolbar , va fi plasat acest toolbar in browerserul tau de web. Si in acest caz Internet Explorer-ul va arata ca mai jos:

Observa mica bara verde care indica page rank-ul. Daca plasezi mouse-ul peste aceasta bara verde vei vedea page rank-ul asa cum e in imaginea de mai jos:


Cum se calculeaza Page rank-ul?


Acum sa discutam despre cum se calculeaza page rank-ul. Peste 99 % din webmasterii de pe internet nu inteleg exact cum se calculeaza page Rank-ul (PR). Ma voi referi la Page Rank cu notatia PR, pe parcursul continuarii lectiei.
Deci, de ce conteaza modul cum se calculeaza PR-ul?
Conteaza deoarece poti folosi aceste cunostinte pentru a canaliza PR-ul catre site-ul tau si sa dai diferitelor pagini din interiorul site-ului tau un mai mare PR. Cu cat este mai mare PR-ul tau, cu atat vei avea un rank mai bun pe Google.
Aici ai formula pentru Google Page rank, si te avertizez, s-ar putea sa para putin prea complicat, dar ai rabdare. Voi face totul sa fie pe intelesul tau.
Formula page rank-ului: 0.15 +( 0.85 *( "o parte" a PR-ului oricarei pagini care face link) ) = PR-ul pagini tale. 0.15 = cel mai mic PR pe care o pagina il poate avea, 0.85 = un factor de tampon. Acesta e numarul pe care Google il foloseste in formula sa. 'partea'=PR-ul paginii care face link catre tine impartit la numarul total de link-uri de pe acea pagina.
Un exemplu rapid:
Sa presupunem ca am creat site-ul nostru si ca are 3 pagini la final.Pentru a usura calculele vom incepe cu fiecare pagina avand un page rank de 1
- pagina A
- pagina B
- pagina C

Nici una din aceste pagini nu are link catre cealalta.Sunt continut pur de web fara nici un link catre alta pagina din site-ul tau. Sa calculam rapid Pr-ul paginilor noastre , folosind formula de mai sus
0.15+(0.85*0)=.15
Deoarece nici o pagina web nu are link catre paginile noastre, nu are loc nici un "share" de PR...asadar O
Deci daca facem calculele vom avea un PR de .15 pentru fiecare pagina in parte. Nu e bine, nu-i asa?
Acum sa vedem ce se intampla daca facem link pagina A cu pagina B

Folosind formula noastra vom obtine:


Page A : 0.15 +(0.85*0)=0.15
Page B: 0.15+(0.85*(1/1)=1
Page C : 0.15+(0.85*0)=0.15

Poti observa ca prin simpla adaugare a unui link intre pagina A catre pagina B am schimbat PR paginii B de la 0.15 la 1.0, mare diferenta.
Cu noul PR calculat pentru toate paginile noastre, sa facem din nou un alt calcul. Facand acest lucru obtinem adevaratul page rank al paginilor noastre. Cu cat facem mai multe iteratii, cu atat mai mult ne vom schimba intre fiecare iteratie.

- pagina A : 0.15 +( 0.85 * 0)= 0.15
- pagina B : 0.15 +(0.85*(0.15/1))=0.2275
- pagina C: 0.15+(0.85*0)=0.15

Vei observa ca dupa o noua iteratie a formulei noastre, PR-ul paginii B a scazut semnificativ. Acest numar este cel mai apropiat de Page rank-ul actual pe care Google l-ar da paginii B.
Nota : poti continua sa folosesti aceasta formula si de fiecare data vei observa ca va fi o mica schimbare dupa fiecare iteratie. Acum sa incercam ceva diferit, si sa facem link intre pagini, de la una la cealalta:


Page A: 0.15+ (0.85*(1/2 )) =0 .575
Page B: 0.15+ (0.85*(1/2 )) =0 .575
Page C: 0.15+ (0.85*(1/2 )) =0 .575

Dupa o singura iteratie page rank-ul tuturor paginilor ar fi de 0.575
Deci prin legarea tuturor paginilor intre ele am maximizat page rank-ul pentru site-ul nostru.
Poti continua sa te joci astfel, facand link pe pagina ta si poti trimite mai mult PR catre pagini carora vrei sa le acorzi un rank mai mare, si scanzand PR-ul acelor pagini unde nu-ti pasa atat de mult de rank-ul lor. Poate fi un instrument foarte puternic.
Te gandise-i la asa ceva?
Daca nu, nu dispera. Prima oara cand am invatat cum a fost calculat PR-ul , nu am inteles nici eu. Continua sa recitesti ceea ce eu te invat si incearca pe paginile tale si vei gasi intelesul.
Esti pregatit pentru un truc foarte puternic pe care eu il folosesc pe toate website-urile mele?
Retine formula pentru PR: 0.15 +( 0.85 *( "o parte" a PR-ului oricarei pagini care face link) )= PR-ul pagini tale, "o parte" a PR-ului oricarei pagini care face link se calculeaza tinand cont de Page Rank-ul curent al paginii web si impartindu-l la numarul total de link-uri de pe acea pagina.
Deci prin indepartarea tuturor link-urilor nefolositoare de pa pagina, vei putea da mai mult PR celorlate pagini care fac link catre tine. De ce este important? Retine, cu cat o pagina are un PR mai mare, cu atat va avea un rank mai bun.
Deci, care sunt link-urile nefolositoare? Link-ul nefolositor ar putea fi, atunci cand faci link catre alt website si ei nu fac link catre tine. Facand link catre ei , le dai un procent din Page Rank-ul tau, care ar putea fi plasat catre alte pagini din interiorul site-ului tau. Daca link-ul partener nu face link catre tine, nu mai fa niciodata link catre ei. Nu face decat sa-ti afecteze rank-ul tau!
Am vazut site-uri care au avansat sute de pozitii prin simpla analiza a paginilor de link si prin faptul ca s-au asigurat ca partenerii de link au linkat inapoi. Daca nu o fac, trebuie sa-I stergi din link-urile tale. Si vei avea un beneficiu din aceasta.
Cu o zi inainte de a redacta aceasta lucrare, am parcurs toate paginile mele de link si le-am validat, astfel incat toate link-urile partenere sa aiba link catre mine. Daca nu aveau le-am sters. Mi-am verificat rank-ul astazi si sunt cu 10 pozitii mai sus decat eram ieri! Ar putea fi o pura coincidenta, dar acest lucru s-a intamplat de nenumarate ori pe alte site-uri ale mele!
Te stresez pentru a nu uita importanta monitorizarii link-urilor partenere!
De exemplu: Sa ne uitam la aceasta pagina
http://www.marketingtips.com/links.html

daca mergem pe pagina vom observa ca au link cu 7 site-urihttp://www.linkreferral.com/
http://www.marketingtips.com/creditcards
http://www.marketingtips.com/tools.html
http://www.zabang.com/affiliate?a=111244
http://www.marketingtips.com/domains2.html
http://bannersgomlm.com/cgi-bin/ref/index.cgi?%20dist=marketingtips
http://www.marketingtips.com/copy.html

Sfat: Acum putem vizita aceste pagini manual si putem cauta daca pe aceste site-uri care ar putea avea mii de pagini, putem gasi link la site-ul nostru. Acest lucru ar dura foarte mult. Din nou, acesta e motivul pentru care folosesc SEO Elite pentru a face treaba grea. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa introduci link-ul principal al paginii si SEO Elite va cauta prin toti partenerii de link pentru a spune daca fac link reciproc.
Retine, scopul acesteia, este de a sterge un link, daca website-ul respectiv nu mai are link catre noi; asadar am trece Page Rank catre paginile noastre web, decat sa trecem o portiune a Page Rank-ului catre acesti "link parteners". Daca nu fac link inapoi catre noi, atunci de ce sa le transferam parte din Page Rank-ul nostru?
- deschide SEO Elite
- selecteaza butonul 4
- introdu paginile de link si click ok
O data ce SEO Elite a terminat de rulat, ne va spune rapid daca aceste site-uri au link catre noi.

Putem sterge toate link-urile catre alte site-uri, si numai aceasta actiune in sine va aloca mai mult PR catre paginile noastre si ne va ajuta sa avem un rank mai bun imediat!
Acesta este un mare secret pe care nu multi webmasteri il cunosc. Nu as vrea ca sa-l afle oricine. Asa ca pastreaza pentru tine aceste informatii. Incearca sa aplici, parcurgand manual aceste tehnici sau cu ajutorul SEO Elite. Indiferent de modul in care aplici, va functiona. Lucrul important este sa aplici in practica!

 

OFERTA OPTIMIZARE SITE

Informatii

Deasemeni ca si la ofera de design web nu avem preturi predestinate pentru promovare site web pentru motoarele de cautare si marketing online. Singura optiune fiabila pentru noi si pentru dumneavoastra este sa ne contactati prin email sau prin telefon iar dupa o discutie in prealabil cu dumneavoastra, putem sa concepem o oferta personalizata special pentru dumneavoastra. Ne puteti contacta mergand aici

Inscriere Membru

Suport Online

Link Sponsorizat

Termeni si conditii

Sample image Este interzisa cu desavarsire copierea de imagini sau text fara acordul scris al SC. GHICI COMPUTERS SRL. Nerespectarea acestei reguli duce la sanctionarea in judecata a persoanei in cauza.
Designed by SiteConstruct

PROTECTIA CONSUMATORULUI Tel: 0800.080.999; WEB: www.anpc.gov.roAdresa: Str. Alecu Russo nr. 12 bis, Piatra Neamt, cod 610126 Tel.: 0233/217.090 Fax: 0233/219.810 Email: reclamatii.neamt@opc.ro