NOI NU SUNTEM mega-penta-supra-doctori in SEO cu zeci de diplome luate de pe zeci de site-uri de SEO sau in urma unor cursuri simandicoase de SEO .Human SEO
NOI SUNTEM o echipa de oameni normali care am invatat din practica de ani de zile, ce trebuie sa facem. Cu sute de site-uri realizate si optimizate de noi, credem ca puterea exemplelor din portofoliul nostru este mult mai concludenta decat orice CV .
Verificare SEO pentru site-ul tau.
Aici va oferim cateva instrumentei foarte utile pentru a face o verificare a unui site! GRATUIT!
Citeste mai departe
Home

Cap 10. Crudul adevar despre Google page rank si cum sa-l folosesti pentru a-ti depasi competitorii - Cum se calculeaza Page Rank-ul

Index articol
Cap 10. Crudul adevar despre Google page rank si cum sa-l folosesti pentru a-ti depasi competitorii
Cum se calculeaza Page Rank-ul
Continuare calcul PR
Continuare
Toate paginile

Cum se calculeaza Page rank-ul?

Link Sponsorizat


Acum sa discutam despre cum se calculeaza page rank-ul. Peste 99 % din webmasterii de pe internet nu inteleg exact cum se calculeaza page Rank-ul (PR). Ma voi referi la Page Rank cu notatia PR, pe parcursul continuarii lectiei.
Deci, de ce conteaza modul cum se calculeaza PR-ul?
Conteaza deoarece poti folosi aceste cunostinte pentru a canaliza PR-ul catre site-ul tau si sa dai diferitelor pagini din interiorul site-ului tau un mai mare PR. Cu cat este mai mare PR-ul tau, cu atat vei avea un rank mai bun pe Google.
Aici ai formula pentru Google Page rank, si te avertizez, s-ar putea sa para putin prea complicat, dar ai rabdare. Voi face totul sa fie pe intelesul tau.
Formula page rank-ului: 0.15 +( 0.85 *( "o parte" a PR-ului oricarei pagini care face link) ) = PR-ul pagini tale. 0.15 = cel mai mic PR pe care o pagina il poate avea, 0.85 = un factor de tampon. Acesta e numarul pe care Google il foloseste in formula sa. "partea"=PR-ul paginii care face link catre tine impartit la numarul total de link-uri de pe acea pagina.
Un exemplu rapid:
Sa presupunem ca am creat site-ul nostru si ca are 3 pagini la final.Pentru a usura calculele vom incepe cu fiecare pagina avand un page rank de 1
- pagina A
- pagina B
- pagina C

Nici una din aceste pagini nu are link catre cealalta.Sunt continut pur de web fara nici un link catre alta pagina din site-ul tau. Sa calculam rapid Pr-ul paginilor noastre , folosind formula de mai sus
0.15+(0.85*0)=.15
Deoarece nici o pagina web nu are link catre paginile noastre, nu are loc nici un "share" de PR ... asadar O
Deci daca facem calculele vom avea un PR de .15 pentru fiecare pagina in parte. Nu e bine, nu-i asa?
Acum sa vedem ce se intampla daca facem link pagina A cu pagina B

Folosind formula noastra vom obtine:


Page A : 0.15 +(0.85*0)=0.15
Page B: 0.15+(0.85*(1/1)=1
Page C : 0.15+(0.85*0)=0.15

Poti observa ca prin simpla adaugare a unui link intre pagina A catre pagina B am schimbat PR paginii B de la 0.15 la 1.0, mare diferenta.
Cu noul PR calculat pentru toate paginile noastre, sa facem din nou un alt calcul. Facand acest lucru obtinem adevaratul page rank al paginilor noastre. Cu cat facem mai multe iteratii, cu atat mai mult ne vom schimba intre fiecare iteratie.

- pagina A : 0.15 +( 0.85 * 0)= 0.15
- pagina B : 0.15 +(0.85*(0.15/1))=0.2275
- pagina C: 0.15+(0.85*0)=0.15

Vei observa ca dupa o noua iteratie a formulei noastre, PR-ul paginii B a scazut semnificativ. Acest numar este cel mai apropiat de Page rank-ul actual pe care Google l-ar da paginii B.
Nota : poti continua sa folosesti aceasta formula si de fiecare data vei observa ca va fi o mica schimbare dupa fiecare iteratie. Acum sa incercam ceva diferit, si sa facem link intre pagini, de la una la cealalta: 

OFERTA OPTIMIZARE SITE

Informatii

Deasemeni ca si la ofera de design web nu avem preturi predestinate pentru promovare site web pentru motoarele de cautare si marketing online. Singura optiune fiabila pentru noi si pentru dumneavoastra este sa ne contactati prin email sau prin telefon iar dupa o discutie in prealabil cu dumneavoastra, putem sa concepem o oferta personalizata special pentru dumneavoastra. Ne puteti contacta mergand aici

Inscriere Membru

Suport Online

Link Sponsorizat

Termeni si conditii

Sample image Este interzisa cu desavarsire copierea de imagini sau text fara acordul scris al SC. GHICI COMPUTERS SRL. Nerespectarea acestei reguli duce la sanctionarea in judecata a persoanei in cauza.
Designed by SiteConstruct

PROTECTIA CONSUMATORULUI Tel: 0800.080.999; WEB: www.anpc.gov.roAdresa: Str. Alecu Russo nr. 12 bis, Piatra Neamt, cod 610126 Tel.: 0233/217.090 Fax: 0233/219.810 Email: reclamatii.neamt@opc.ro